Organisatie

Historisch Congres

Verder dan de Volkswil

 

 

GHD Ubbo Emmius

Oude Kijk in 't Jatstraat 26

9712 EK Groningen

 

+31 50 363 50 76

congrescommissie@ubbo-emmius.nl

Congrescommissie

 

Ieder jaar organiseert de congrescommissie van de studievereniging GHD Ubbo Emmius een historisch congres in Groningen. GHD Ubbo Emmius is de studievereniging voor geschiedenisstudenten aan de Rijksuniversiteit Groningen en telt ongeveer 800 leden. Op eerdere congressen hebben onder andere Ben Kiernan (hoogleraar Geschiedenis aan Yale University), Boris van der Ham (oud- Tweede Kamerlid voor D66) en Jan Brokken (schrijver) gesproken.

Over Ubbo

 

Het Groninger Historisch Dispuut Ubbo Emmius werd in 1936 opgericht. Elk collegejaar wordt er een breed scala aan activiteiten georganiseerd, variërend van een congres, lezingen en buitenlandse reizen tot borrels, feesten en zelfs theateruitvoeringen. Ieder jaar wordt er een verenigingsalmanak samengesteld en een introductiekamp georganiseerd voor de nieuwe eerstejaars dat keer op keer weer een groot succes is. Al deze activiteiten worden georganiseerd door verschillende commissies, die je in het menu onder het kopje 'commissies' kunt vinden. Daarnaast verzorgt Ubbo ook het studentenmentoraat voor de eerstejaars en een flinke korting op je studieboeken. Het reilen en zeilen van de vereniging en de commissies wordt gecoördineerd door het jaarlijks gekozen bestuur, dat je onder 'bestuur' kunt vinden.

 

Ubbo is een studievereniging, geen studentenvereniging. Alleen geschiedenisstudenten kunnen lid worden. Vrijblijvend- en gezelligheid zijn de kernbegrippen in onze vereniging. Alles kan, niets moet.

 

Het lidmaatschap is niet duur; slechts €17,- per jaar, wat aan het begin van het studiejaar afgeschreven wordt. Dit betekent dat de korting die je via Ubbo op je boeken krijgt, vrijwel altijd hoger is dan de kosten van je lidmaatschap. Het enige waar je je toe verplicht als je lid wordt, is het betalen van de jaarlijkse contributie. Het zou echter leuk zijn als we je bij een activiteit mogen begroeten. Het is niet alleen een garantie voor gezelligheid, maar je leert ook je mede-studenten kennen en gegarandeerd dat je nieuwe vrienden maakt.

 

Meer info?

 

www.ubbo-emmius.nl